Ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός Μηχανικός (Ιούλιος 2002) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Ιανουάριος 2009) του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά το πέρας των διδακτορικών του σπουδών εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Μηχανικής των Ρευστών του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (Φεβρουάριος 2009 – Αύγουστος 2010), διεκπεραιώνοντας ερευνητικό έργο στην επιστημονική περιοχή της Υπολογιστικής Εξωτερικής Βλητικής.
Διαθέτει πολύχρονη διδακτική εμπειρία, καθόσον έχει εργαστεί ως επί-συμβάσει καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Ικάρων. Επιπλέον έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος και στο Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών του Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή υπολογιστικών τεχνικών και εφαρμογών κώδικα για την επίλυση προβλημάτων μηχανικής των ρευστών.
Έχει πλήθος εργασιών-δημοσιεύσεων σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές και ομιλεί σε πολύ καλό βαθμό την αγγλική γλώσσα.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Νίκος Κατσουλάκος
Ο Νίκος Κατσουλάκος είναι Διπλωματούχος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) από το 2004. Το 2008 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Ε.Μ.Π. με τίτλο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη». Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Μ.Π. στην επιστημονική περιοχή του ενεργειακού σχεδιασμού. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανολόγος μηχανικός από το 2005, στον τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών και ενεργειακών μελετών κτιρίων. Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής Γ’ Τάξης και διαθέτει Μελετητικό Πτυχίο στις κατηγορίες των Ηλεκτρομηχανολογικών και Ενεργειακών Έργων. Έχει συμμετάσχει σε οκτώ διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ως ερευνητής και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ε.Μ.Π.. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 20 δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. και του Π.Σ.Δ.Μ.Η. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και έχει βασικές γνώσεις Γερμανικών.
Δρ.Νικόλαος Γαλάνης
O Δρ. Νικόλαος Γαλάνης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004 και έχει διδακτορικό δίπλωμα στο πεδίο της κατεργασίας λίαν υψηλής ακριβείας βιολογικών εμφυτευμάτων ισχίου από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2011. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Τομέα Τεχνολογίας των Κατεργασιών και στο Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου στο ΕΜΠ. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά από εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά στα πεδία των Κατεργασιών, και ιδιαίτερα στις Κατεργασίες Υψηλών Ταχυτήτων και Σκληρών Υλικών (κεραμικά υλικά).
Δρ. Γιάννης Μυρισίδης
Ο Δρ. Γιάννης Μυρισίδης, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. από το 2001 και Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Π.Θ. από το 2006. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. (2001-2015) και ερευνητής του Fraunhofer Project Center for Coatings in Manufacturing, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α) (2008-2015). Από το 2007 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης (Διδάσκων) στο Τμήμα Μηχανολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, υπήρξε Διδάσκων Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. (2007-2011). Από το 2012, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως Επίκουρος Καθηγητής μέσω της Επώνυμης Έδρας ΔΕΗ “Κατεργασίες Μορφοποίησης Υλικών για Εφαρμογές σε Συστήματα Παραγωγής Ενέργειας”. Έχει δημοσιεύσει 25 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 40 επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρκετά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό εργαλειομηχανών CNC, τον προσδιορισμό μηχανικών ιδιοτήτων των υλικών, βελτιστοποίηση συνθηκών κατεργασίας και προσομοιώσεις με την μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων (FEM).
Αλέξανδρος Δολιανίτης, PhD c.
Ο Αλέξανδρος Δολιανίτης είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Το 2014 ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών" του ΑΠΘ. Το 2016 ολοκλήρωσε το MSc in Railway Systems Engineering and Integration του University of Birmingham. Από τον Ιανουάριο του 2016 υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Μάνος Αργυριάδης
Ο Μάνος Αργυριάδης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ από το 1992 και έχει ολοκληρώσει το Executive ΜΒΑ στο City Liberal Studies, University of Sheffield το 2001. Έχει εργαστεί σε πάνω από 20 εταιρείες από το 1992 σε 5 χώρες και από το 2006 είναι εξωτερικός επιθεωρητής σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία στην TUV Hellas (TUV Nord Group) με πάνω από 500 επιθεωρήσεις σε 120 εταιρείες. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στις βιομηχανίες χαρτιού, μετάλλου, καπνού, τροφίμων, ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων και επίσης σε εξαγωγές (έρευνα αγοράς, διοργάνωση εκθέσεων, ανάπτυξη νέων αγορών) και διαχείριση θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό. Τα 10 τελευταία χρόνια έχει ολοκληρώσει πολλά έργα στη Βόρεια Ελλάδα στα παραπάνω αντικείμενα και σε logistics. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και έχει καλή προφορική χρήση γερμανικών, ουγγρικών και ισπανικών.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του συλλόγου European Energy Managers.
Διδάσκει:Project Planning & Development
Σοφία Καραπάνου
Η Σοφία Καραπάνου, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με κατεύθυνση Συγκοινωνιολόγου, έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων", με κατεύθυνση Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης και από τον Οκτώβριο του 2015 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Υποδομής του ΕΜΠ στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας και από το 2009 συμμετέχει σε συγκοινωνιακές και κυκλοφοριακές μελέτες. Μετά το 2011 εργάστηκε σε μελετητικές εταιρείες δημοσίων έργων, αναφορικά με μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σχεδιασμό έργων ύδρευσης, αντιπλημμυρικά έργα οδοποιίας και περιβαλλοντική διαχείριση υδατικών πόρων. Παράλληλα, από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αναφορικά με τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων. Είναι εκτιμήτρια ακινήτων και ενεργειακός επιθεωρητής. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής, της γερμανικής και της ιταλικής γλώσσας, καθώς και βασικές γνώσεις Γαλλικών. Από τον Φεβρουάριο του 2016 είναι καθηγήτρια της σχολής Μηχανικών του Mediterranean College στην Αθήνα.
Διδάσκει: «Advanced Infrastructure Design»
Δημήτρης Περβολαράκης
Ο Δημήτρης Περβολαράκης είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πεδίο του δομοστατικού σχεδιασμού και της ανάλυσης των κατασκευών από το Ε.Μ.Π. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος μηχανικός σε εταιρείες με ειδικότητα τα τεχνικά έργα οδοποιίας (κάτω διαβάσεις, γέφυρες, άνω διαβάσεις, τοίχοι αντιστήριξης). Στην παρούσα φάση εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με κύριο αντικείμενο τις στατικές μελέτες συνήθων και ειδικών κατασκευών. Συμμετέχει, επίσης, ενεργά σε εταιρεία για
τη δημιουργία, επέκταση και ανάπλαση τουριστικών μονάδων κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Είναι γνώστης προγραμμάτων πεπερασμένων στοιχείων ανάλυσης και διαστασιολόγησης
κατασκευών (ETABS, SAP2000, Robot) καθώς και προγραμμάτων τεχνικής σχεδίασης (AutoCAD, CADware).
Εύη Σπηλιωτοπούλου
Η Εύη Σπηλιωτοπούλου, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με κατεύθυνση Ενεργειακού Μηχανικού, έχει ολοκληρώσει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας’’ και ειδίκευση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην εξοικονόμηση ενέργειας σε βιομηχανίες και κτίρια. Έχει εργαστεί στην εταιρία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά A.E. στον τομέα της επεξεργασίας βιομηχανικών ορυκτών ως μηχανολός μηχανικός. Ταυτόχρονα εργάζεται στον τομέα της Βιομηχανίας Τροφίμων από το 2010. Έχει αναλάβει την μελέτη και τον σχεδιασμό βιομηχανιών τροφίμων καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού τους. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και διαθέτει βασικές γνώσεις γαλλικής και κινεζικής γλώσσας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από τον Απρίλιου του 2009. Από το Φεβρουάριο του 2016 έχει αναλάβει τη θέση του διδάσκοντα της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Mediterranean College.
Ειρήνη Βαρούτη, PhD c.
Η Ειρήνη Βαρούτη απέκτησε το δίπλωμα του Μηχανικού Μεταλλείων-Μεταλλουργού το 2010 (κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών) και το 2012 μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τον Δεκέμβριο του 2012 είναι Υποψήφια διδάκτορας στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (Εργαστήριο Μαγνητικών και Υπεραγώγιμων υλικών). Μεταξύ των ερευνητικών της ενδιαφερόντων συγκαταλέγονται τα εξής:
• Σύνθεση οξειδίων, σιδηρομαγνητικών και μαγνητοηλεκτρικών υλικών
• Συσχέτιση των ηλεκτρομαγνητικών ιδιοτήτων των υλικών με τη μικροδομή και τη χημική τους σύσταση
• Φυσική της αλληλεπίδρασης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου με ferroic υλικά και σύνθετα μέσα
• Πειραματικές τεχνικές για χαρακτηρισμό των υλικών σε RF και μικροκύματα
Κώστας Αδάμ
Ο Κώστας Αδάμ είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Θεωρητική Φυσική και τελειόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών της ίδιας σχολής. Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Utrecht University) της Ολλανδίας, απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Θεωρητική Φυσική (Research M.Sc. in Theoretical Physics), εργαζόμενος στις εφαρμογές της κβαντικής θεωρίας πεδίου στην υπέρπυκνη, ψυχρή ύλη.
Δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα, διδάσκοντας μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών σε φοιτητές Κολλεγίων καθώς και σε φοιτητές σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών σχολών.
Διδάσκει: “Mathematics for study in technology“, “Engineering Science”, “Applied Mathematics 1”, “Applied Scientific Methods”
Άννα Πούλιου, PhD c.
Η Άννα Πούλιου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., έχει ολοκληρώσει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών" και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στον τομέα των συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών μελετών και μελετών οδοποιίας, καθώς και στην επίβλεψη δημοσίων έργων. Το 2014 ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διακρατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα RAIL4SEE – Οι πόλεις τις νοτιοανατολικής Ευρώπης ως σιδηροδρομικοί κόμβοι. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός εκτελώντας μελέτες και έργα μηχανικού από το έτος 2009 ως σήμερα. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και διαθέτει βασικές γνώσεις γερμανικής και ιταλικής γλώσσας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Ανήκει στο Μητρώο Ελεγκτών/Αξιολογητών Κτιριολογικών Υποδομών του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας από το 2013. Από το Σεπτέμβριο του 2015 έχει αναλάβει τη θέση του ακαδημαϊκού υπευθύνου της σχολής Μηχανικών του Mediterranean College.
Δρ. Δημήτριος Κουντουράς
Ο Δρ. Δημήτριος Κουντουράς είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο "Ανάπτυξη σύνθετων υλικών κράματος αλουμινίου 7075 με ιπτάμενη τέφρα και επίδραση των μεθόδων παραγωγής στις ιδιότητές τους". Έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης σε Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών. Είναι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, και είχε συνεπικουρία μελλών ΔΕΠ του ΑΠΘ στα μαθήματα Επιστήμη και τεχνολογία υλικών Ι, Διάβρωση και προστασία υλικών, Χυτεύσεις - συγκολλήσεις. Υπήρξε πανεπιστημιακός υπότροφος για τα έτη 2014-15 και έχει δημοσιεύσει σε πλήθος έγκριτων επιστημονικών περιοδικών.
Ανθούλα Ντότα, PhD c.
Η Ανθούλα Ντότα είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεων σε παγκόσμια και ελληνικά συνέδρια. Έχει οκταετή επαγγελματική εμπειρία σε εκπόνηση μελετών δημοσίων έργων (γεφυρών, κτιριακών συγκροτημάτων, μεταλλικών και συμμίκτων κατασκευών, υδραυλικών έργων) ως πάροχος υπηρεσιών σε εργοληπτικές και μελετητικές εταιρίες και μελέτες ιδιωτικών έργων (τοπογραφικές αποτυπώσεις, στατικές και υδραυλικές μελέτες). Επιπλέον, έχει συμμετάσχει, ως μέλος ερευνητικών ομάδων, σε ευρωπαϊκά προγράμματα με θέματα που αφορούν το αντικείμενο του μηχανικού. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου Α΄ τάξης στις κατηγορίες 08 (Στατικές μελέτες) και 13 (Μελέτες υδραυλικών έργων). Από το Φεβρουάριο του 2016 διδάσκει το μάθημα της Τοπογραφίας στο Mediterranean College.
Δρ. Σταματία Αρβανιτίδου
Η Δρ.Σταματία Αρβανιτίδου, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο "Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη" και είναι Διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στην καταγραφή των αγροτικών καλλιεργειών στο πλαίσιο των αγροτικών επιδοτήσεων, αλλά και ως επιβλέπων Πολιτικός Μηχανικός στον έλεγχο των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Πυλαίας Χορτιάτη. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και τα τελευταία χρόνια διατηρεί το τεχνικό γραφείο tafoffice. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά και είναι μέλος του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης. Έχει δημοσιευμένες εργασίες τόσο σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όσα και σε πρακτικά συνεδρίων. Έχει διδάξει το μάθημα της υδραυλικής κι έχει διατελέσει επικουρικό διδακτικό έργο στα μαθήματα Ακτομηχανική και Λιμενικά Έργα, Γεωθερμία και Υδρομετρία και Υδραυλικά Ομοιώματα. Διδάσκει στη σχολή Μηχανικών του Mediterranean College από το 2014.
Γιώργος Σιώκος
Ο Γιώργος Σιώκος είναι διπλωματούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου. Η εξειδίκευση του τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα πάνω σε Smart Grids και Smart Metering για λογαριασμό της PROTASIS SA, τον έχει οδηγήσει στα μονοπάτια της Ενεργειακής Πληροφορικής. Ενδεικτικά, η ενασχόληση του σε έργα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Μέση Ανατολή αφορά συμβουλευτικές υπηρεσίες, σχεδιασμό, διαχείριση καθώς και υλοποίηση AMR–MDM συστημάτων για εταιρείες μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε στοιχεία AMR–MDM συστήματος με εμπειρία εκπαιδεύσεων καθώς επίσης έχει κάνει παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για λογαριασμό της PROTASIS SA.
Αλέξανδρος Σιάσος, PhD c.
Ο Αλέξανδρος Σιάσος είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Σαν υποψήφιος Διδάκτωρ ερευνά νέους καινοτόμους τρόπους για τη μείωση του κόστους σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής πολύστρωτων σύνθετων κατασκευών υφάσματος/ρητίνης, και αύξηση της επαναληψιμότητας και της αξιοπιστίας των μεθόδων παραγωγής τους. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του σχεδιασμού, της μελέτης και κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων αλλά και τελικών προϊόντων.
Δρ. Άννα Παπαζήση
Η Δρ. Άννα Παπαζήση είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και πτυχιούχος γεωλόγος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το University of London, Imperial College στην Τεχνική Γεωλογία και είναι Διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ του τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής στη Βραχομηχανική. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα του ΑΠΘ και ήταν υπότροφος του ερευνητικού προγράμματος ΠΕΝΕΔ. Εργάζεται ως: 1) Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης των Τμημάτων Πολιτικών Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Σερρών από το 2002, 2) Συνεργάτης Πολiτικός Μηχανικός της Attica Bank από το 2006 και 3) Ελεύθερος Επαγγελματίας (Πολιτικός Μηχανικός και Γεωλόγος) από το 2003.
Στέλιος Πανούτσος
Ο Στέλιος Πανούτσος είναι διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Δομοστατικό Σχεδιασμό και την Ανάλυση των Κατασκευών.
Γιώργος Παντελίδης
Ο Γιώργος Παντελίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) από το University of London, Imperial College στο τομέα Advanced Mechanical Engineering. Κατέχει την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Διαχειριστή (EUREM). Έχει απασχοληθεί στο τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με 15+ εμπειρία, τόσο στο χώρο της μελέτης όσο και της κατασκευής. Παράλληλα έχει πάνω από 1.000 ώρες διδασκαλίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Νέος οδηγός Ενεργειακής Επιθεώρησης Κτιρίων». Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας σε εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών.
Βίβιαν Μπενέτου
Η Βίβιαν Μπενέτου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει πλήθος συνεργασιών με αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρίες. Έλαβε μέρος στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και εξειδικεύεται στην δημιουργία εταιρικής ταυτότητας (retail identity) επαγγελματικών χώρων.
Δρ. Νικόλαος Μαραγκός
Ο Δρ. Νικόλαος Μαραγκός είναι κάτοχος διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Αντισεισμικός σχεδιασμός τεχνικών έργων» του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και διδάκτορας του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει σειρά άρθρων σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Εργάζεται ως μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Είναι μέλος της κατασκευαστικής εταιρίας δημοσίων και ιδιωτικών έργων ΔΟΜΙΚΗ ΟΕ. Διδάσκει από το 2011 μέχρι σήμερα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Mediterranean College. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Σερρών κατά το διάστημα 2006 -2013.
Δημήτριος Λεκκός
Ο Δημήτριος Λεκκός σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Birmingham της Αγγλίας όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Msc in Environmental Pollution Control. Έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως η ΕΛΛΗΝΟΤΕΧΝΙΚΗ εταιρεία σύμβουλων και για εταιρείες όπως ο ΑΚΤΩΡ, η ΕΓΕΡΣΙΣ οικοδομική εταιρεία, η DOKA HELLAS με εκπαίδευση στην Γερμανία εκτελώντας έργα όπως η γέφυρα της εταιρίας ΜΕΛΚΑ στο Βόλο.
Παύλος Καστανάς
Ο Παύλος Καστανάς είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας "Queen Mary University of London" όπου και αρίστευσε.
Μαρία Καρδαλά, PhD c.
Η Μαρία Καρδαλά είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) στο Δομοστατικό Σχεδιασμό και την Ανάλυση των Κατασκευών. Είναι Υποψήφια Διδακτωρ στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Γιάννης Καμπίτης
Ο Γιάννης Καμπίτης είναι διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το ΕΜΠ στο Δομοστατικό Σχεδιασμό και την Ανάλυση των Κατασκευών. Έχει διδάξει εργαστηριακά μαθήματα στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
στα Εργαστήρια Δομικών Υλικών, Θεμελιώσεων και Συγκοινωνιακών Έργων. Επί σειρά ετών διδάσκει ως εκπαιδευτής σε προγράμματα (Τεχνικός Δομικών Έργων, Τεχνικός Ανελκυστήρων) των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε προγράμματα ΕDEXCEL International.
Δρ. Αντώνιος Ασημακόπουλος
Ο Δρ. Αντώνης Ασημακόπουλος είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκων προπτυχιακών μαθημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Τ.Ε.Ι. Σερρών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει 10 πρωτότυπες εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά πανελλήνια και πάνω από 25 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην τεχνολογία παραγωγής και βελτιστοποίησης λεπτών σκληρών επικαλύψεων για κοπτικά εργαλεία και στοιχεία μηχανών, στην πειραματική αντοχή των υλικών, στις υπολογιστικές μεθόδους CAD/CAE, στις εργαλειομηχανές CNC υποστηριζόμενες από συστήματα CAD/CAM και στις κατεργασίες με ταχεία πρωτοτυποίηση και 3D εκτυπώσεις.