Η Αρβανίτου Ελβίρα-Μαρία είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Χρόνιγκεν, στην Ολλανδία, από το 2013. Έχει πτυχίο Πληροφορικής (2011 – Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (2013 – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αντίστροφη μηχανική, την επεκτασιμότητα λογισμικού, τον έλεγχο ποιότητας λογισμικού, και τη σχεδίαση λογισμικού. Έχει δημοσιεύσει 3 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και 2 άρθρα σε διεθνή συνέδρια.
Νικόλαος Μισιρλής
Ο Νίκος Μισιρλής είναι προγραμματιστής (BSc) με ειδίκευση στα πολυμέσα, στις γραφικές τέχνες (MSc) και την ανάλυση δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα (PhD candidate). Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από το χώρο του προγραμματισμού, της στατιστικής, του ψηφιακού μάρκετινγκ και της ανάλυσης δεδομένων. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ολυμπιακό τρίαθλο και την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Μιχαήλ Δαγιακίδης
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και DEA του Πανεπιστημίου Paris 6. Εργάστηκε στην εταιρεία SAGEM ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη σχεδίαση και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στο χώρο της κατάρτισης, με ειδίκευση στα Δίκτυα και τις Τηλεπικοινωνίες. Είναι πιστοποιημένος Cisco εκπαιδευτής με πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δικτυακών υποδομών με εξοπλισμό Cisco.
Θανάσης Γουδόσης
Ο Θανάσης Γουδόσης έχει πτυχίο Μαθηματικού από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (1998), Master In Science in Information Security από το Information Security Group του Royal Holloway and Bedford new College, UNIVERSITY OF LONDON, (1999) και από το 2015 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας Πληροφοριακών Υποδομών και στον δημόσιο σε διάφορες θέσεις σε υπηρεσίες πληροφορικής. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά έργα και έχει δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικό. Οι περιοχές ιδιαίτερου ερευνητικού ενδιαφέροντος του είναι οι εφαρμογές της ασφάλειας πληροφοριών σε βασικές υποδομές καθώς και η κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού.
Δρ. Ευαγγελία Κολεγά
Η Δρ.Ευαγγελία Κολεγά έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα κύρια αντικείμενα έρευνάς της είναι οι εφαρμογές πεδίου Ασυρμάτων Δικτύων Αισθητήρων, η ασφάλεια δικτύων, τα Body Area Networks και τα IP δίκτυα. Μέχρι προσφάτως έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης – ερευνητής στο Κέντρο Εκτίμησης Φυσικού Κινδύνου και Προληπτικού Σχεδιασμού στο Πολυτεχνείο. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Δικτυοκεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ, από το ΕΜΠ. Έχει εργαστεί πάνω από 17 χρόνια ως μηχανικός δικτύου και ερευνητής σε εταιρείες πληροφορικής καθώς και σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, όπως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ), το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου (ΚΕΔ) του Πανεπιστημίου Πειραιά, το ΚΕΔ του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ κ.α. Έχει συμμετάσχει σε πολλά και γνωστά εθνικά ερευνητικά έργα αλλά και σε ευρωπαϊκά όπως το RESMA και το EMEA. Έχει γράψει έναν εύλογο αριθμό άρθρων για περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.
Δρ.Παναγιώτης Περάκης
Ο Παναγιώτης Περάκης έλαβε το πτυχίο του στη Φυσική, το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τον διδακτορικό του τίτλο στην Πληροφορική, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Πληροφορίας του Πανεπιστημίου NTNU, στη Νορβηγία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν γραφικά υπολογιστή, τεχνητή όραση, τεχνητή νοημοσύνη και φυσική μοντελοποίηση και προσομοίωση. Διαθέτει διακεκριμένες δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, και είναι μέλος της IEEE Computer Society.
Νικόλαος Τσώλης
Ο Νικόλαος Τσώλης είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Θετικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2006). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Σχολής Κοινωνικών Σπουδών με Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ "Γεώργιος Γεννηματάς"» (2013). Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά με αντικείμενο έρευνας στην Ηλεκτρονική Υγεία.
Έχει πολυετή Επαγγελματική Εμπειρία στη Υγεία, καθώς έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης κατά την Επαγγελματική του Σταδιοδρομία και στη Διοίκηση Έργων Πληροφορικής στην Υγεία, Εθνικής Εμβέλειας. Από τον Ιανουάριο 2015 είναι Στέλεχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υγείας, Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας, του Υπουργείου Υγείας. Από το 2011 είναι υπεύθυνος για την Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων σε Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα στην Υγεία.
Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος Υφυπουργού Υγείας σε Θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίων & Διαδικτύου (Ιούνιος 2014 - Ιανουάριος 2015) και Ειδικός Συνεργάτης Υπουργού Υγείας σε Θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίων & Διαδικτύου (Σεπτέμβριος 2013 - Ιούνιος 2014).
Έχει δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και ανακοινώσεις σε Συνέδρια. Μιλάει Αγγλικά & Γαλλικά.
Δρ. Μάτα Ηλιούδη
H Δρ. Μάτα Ηλιούδη είναι Επικεφαλής της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College. Αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου το 2005 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει δημοσιευμένο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στο πεδίο της Πληροφορικής και ιδιαίτερα της Πληροφορικής Υγείας. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται σε επιστημονικά περιοδικά ως κριτής άρθρων. Η παρουσία της στο χώρο της εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει από το 2005 και μεταξύ άλλων έχει διδάξει στη Σχολή Προγραμματιστών του Ελληνικού Στρατού και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Παράλληλα είναι εξωτερικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας (DigiTHEA Lab) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Αναλύτρια και Project Manager για την παρακολούθηση και υλοποίηση όλων των φάσεων ανάπτυξης έργων πληροφορικής του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η ερευνητική της δραστηριότητα προσανατολίζεται κυρίως σε ηλεκτρονικά συστήματα υγείας και βελτίωσης της ποιότητας, εφαρμογές και πληροφοριακά συστήματα σε οργανισμούς υγείας.
Δρ. Γεώργιος Στεργιόπουλος
O Δρ. Γιώργος Χ. Στεργιόπουλος είναι έμπειρος ερευνητής και Αναλυτής Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Υπολογιστών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος σε θέματα Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών σε επίπεδο λογισμικού και αλληλεξαρτήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα). Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα) και κάτοχος πτυχίου Επιστήμης Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πειραιάς).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν θέματα προστασίας Κρίσιμων Υποδομών, ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και ανάπτυξης λογισμικού. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει εργασία ως Σύμβουλος Ανάλυσης Επικινδυνότητας σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, κάνοντας χρήση ISO-certified μεθοδολογιών για την μελέτη και ανάπτυξη Σχεδίων Ασφάλειας (Risk Assessments), Σχεδίων Ανάκαμψης από καταστροφή (Destruction Recovery Plans) και συμβουλευτικών αναλύσεων πληροφοριακών συστημάτων για αντιμετώπιση απειλών σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Επίσης, εργάζεται ως αναλυτής ασφάλειας ελέγχων διείσδυσης (penetration tester).
Δρ. Τάσος Στυλιανού
Ο Δρ,Στυλιανού Τάσος είναι διδάκτωρ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MSc στην Επιχειρηματική Πληροφορική και μεταπτυχιακού διπλώματος MSc στην Οικονομική Επιστήμη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει πολυετή διδακτική προϋπηρεσία σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης της Ελλάδας με διδασκαλία σε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων.
Δρ. Απόστολος Αμπατζόγλου
Ο Δρ. Απόστολος Αμπατζόγλου είναι Επισκέπτης Ερευνητής της Τεχνολογίας Λογισμικού, στο Πανεπιστήμιο του Χρόνιγκεν, στην Ολλανδία, όπου για την περίοδο 2013-2016 διετέλεσε Επικουρος Καθηγητής. Έχει πτυχίο Πληροφορικής (2003 – Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης), μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (2005 – Παν. Μακεδονίας) και διδακτορικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2012). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο τεχνικό χρεος, στη αντίστροφη μηχανική, την επεκτασιμότητα λογισμικού, τον έλεγχο ποιότητας λογισμικού, και τη σχεδίαση λογισμικού. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 45 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Είχε/έχει συμμετοχή σε περισσότερα από 10 εργα έρευνας και ανάπτυξη, χρηματοδοτούμενα από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς. Τέλος, υπηρετεί ως κριτής στα κορυφαία περιοδικά τεχνολογίας λογισμικού, και είναι μέλος της επιτροπής ή διοργανωτής πολλαπλών διεθνών συνεδρίων.
Ευάγγελος Στελλάτος
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα και τον Προγραμματισμό από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 1994 έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εφαρμογή τεχνικών web mining σε δεδομένα χρήσης ειδησεογραφικού portal.
Ασχολείται με τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σε e-learning Προγράμματα στον τομέα του Web Development και Web Design. Επίσης παρέχει εκπαιδευτική υποστήριξη των εκπαιδευομένων που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα.
Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύει άρθρα και συμμετέχει σε συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση καθώς και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.
Δρ. Ηλίας Πολίτης
Ο Δρ. Ηλίας Πολίτης είναι κάτοχος του διπλώματος BSc στην Ηλεκτρονική Μηχανική (2000) και MSc στις Κινητές και Προσωπικές Επικοινωνίες (2001) από το Queen Mary College και Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αντίστοιχα. Το 2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών για την έρευνά του στα δικτυακά πολυμέσα. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Ασύρματης Τηλεπικοινωνίας του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει διατελέσει Συμβασιούχος Λέκτοράς (ΠΔ/407) στο Τμ. Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμ. Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες στα πλαίσια των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων FP7-ICT-ROMEO, FP7-ICT-FUTON και FP7-SEC-SALUS καθώς και στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς πόρους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση των δικτυακών πολυμέσων σε ετερογενή δίκτυα, τη μοντελοποίηση της ποιότητας εμπειρίας, τη κωδικοποίηση και μετάδοση 3D βίντεο. Ο Δρ. Ηλίας Πολίτης είναι μέλος της ΙΕΕΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ελευθέριος Πεσλής
Ο Ελευθέριος Πεσλής είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιστοποιημένος εισηγητής CCNA (Cisco Certified Network Associate). Είναι επίσης κάτοχος των επαγγελματικών πιστοποιήσεων CCNA, CCNA security και CCNP με επαγγελματική και διδακτική εμπειρία σε ακαδημίες Cisco. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι εκπαιδευτής σε προγράμματα CISCO έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς 14 τμήματα.
Δρ. Χρήστος Κουρουπέτρογλου
Ο Δρ. Χρήστος Κουρουπέτρογλου ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2010 με θέμα «Σημασιολογικά εμπλουτισμένες διεπαφές πλοήγησης στον Παγκόσμιο Ιστό (ΠΙ)» όπου εξέτασε τις επιπτώσεις που έχουν βοηθητικές διεπαφές βασισμένες στο Σημασιολογικό Ιστό, στην πλοήγηση στον ΠΙ ατόμων με προβλήματα όρασης. Κατά την διάρκεια εκπόνησης της διατριβής εργάστηκε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, σημαντικότερα από τα οποία ήταν το SeEBrowser project (http://seebrowser.it.teithe.gr/), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είχες ως στόχο την παραγωγή εργαλείων για την διευκόλυνση πρόσβασης στο ΠΙ από άτομα με προβλήματα όρασης, και η μελέτη e-Accessibility2020 (http://www.e-accessibility2020.eu/), που σκόπευε να διερευνήσει και να αναλύσει τις σχέσεις μεταξύ νέων και υπαρχόντων ΤΠΕ στο τρέχον κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο και την ανάπτυξη και πρόβλεψη για βοηθητικές τεχνολογίες, σε χρονικό ορίζοντα 10 χρόνων. Παράλληλα εργάζεται ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής του ATEΙ Θεσσαλονίκης ενώ διδάσκει και στο Mediterranean College της Θεσσαλονίκης. Τέλος, είναι μέλος του W3C WAI Research and Development Working Group (http://www.w3.org/WAI/RD/) και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν πέρα της προσβασιμότητας στο ΠΙ, την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή και ειδικότερα όσον αφορά έξυπνες και προσαρμοστικές διεπαφές, το σημασιολογικό ιστό και σχετικές τεχνολογίες και την αλληλεπίδραση με κινητές συσκευές.
Δρ. Ιωάννης Κοτζιάμπασης
Ο Δρ. Ιωάννης Κοτζιάμπασης έλαβε το πτυχίο του στην Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου του Essex στη Βρετανία του με βαθμό “Άριστα” το 2000. Το 2004 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) από το πανεπιστήμιο του Bristol στη Βρετανία για την διατριβή του με θέμα τα ενιαία κατανεμημένα εικονικά περιβάλλοντα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το EPSRC. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα γραφικών Η/Υ και κατανεμημένων δικτύων. Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού σε διάφορες εταιρίες και φορείς δημοσίου για την κατασκευή παιχνιδιών, multimedia τίτλων, εκπαιδευτικών εφαρμογών, εφαρμογών στο διαδίκτυο και συστήματα μηχανοργάνωσης συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου Ελληνικού παιχνιδιού με τίτλο 'Απόδραση' που εκδόθηκε από την MLS Multimedia και παρουσιάστηκε στις ειδήσεις του MEGA channel το 1997. Από το 2005 ως το 2009, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών, με αντικείμενο τα μαθήματα Οπτικού Προγραμματισμού και Προγραμματισμού Εφαρμογών στο Διαδίκτυο. Έχει διατελέσει υπεύθυνος σπουδών και έρευνας στο ΕΚΔΔ και τώρα εργάζεται στο τμήμα μηχανοργάνωσης του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Βασίλειος Βόγκας
O Βασίλειος Βόγκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιταλικού Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας το 1997 πάνω σε Πληροφοριακά συστήματα και συνέχισε για 2ο σπουδών στο πανεπιστήμιο του Glamorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος όπου και ολοκλήρωσε το 2000. Συνέχισε με υποτροφία το Μεταπτυχιακό (ΜSc) του στα δίκτυα στο Trinity College στην Ιρλανδία το οποίο και ολοκλήρωσε το 2001. Μετά συνέχισε με ένα ακόμη μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο πανεπιστήμιο του Glamorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο που και ολοκλήρωσε το 2002. Έχει εργαστεί στην INTEL Corporation σαν Μηχανικός Δικτύων και σε άλλες εταιρίες πληροφορικής στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή δουλεύει ως Τεχνικός Διευθυντής στην Εταιρία JinxSoft όπου εξειδικεύεται στον προγραμματισμό εφαρμογών και παιχνιδιών για Smartphones. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα Ερευνητικά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΣΟΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό εφαρμογών υπολογιστών και φορητών συσκευών όπως και την διαχείριση βάσεων δεδομένων.
Ιωάννης Ασκάρογλου
Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με υποτροφία στα Συστήματα Επικοινωνίας και Επεξεργασίας Σήματος, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (με άριστα). Εργάστηκε για τρία χρόνια στην ProVision Communications ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ερευνητής στον τομέα των ασύρματων δικτύων. Η έρευνα αφορούσε την βελτιστοποίηση τεχνολογιών ασύρματων δικτύων για εφαρμογές βίντεο, βελτιστοποίηση κεραιών και άλλα τεχνικά θέματα. Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας από κοινού με τον Prof. Andrew Nix με τίτλο “Antenna Assembly for a Wireless Communication Device” (WO2012004602) δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2012. Επίσης διακρίθηκε από το NMI – National Microelectronics Institute της Βρετανίας για το βραβείο Young Engineer of the Year 2009 (επιλαχούσα θέση). Κατόπιν επιστροφής στην Ελλάδα, απασχολείται εδώ και τρία χρόνια ως μηχανικός λογισμικού στην εταιρεία SeaSoft – Shipping Application, για ναυτιλιακές εφαρμογές. Το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση αναπτύχθηκε παρέχοντας μαθήματα προγραμματισμού, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε μαθητές και φοιτητές.
Γεωργία Ακακιάδου
Η Γεωργία Ακακιάδου είναι απόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική με τίτλο: «Δίκτυα - Επικοινωνίες - Αρχιτεκτονική Συστημάτων», από το ίδιο τμήμα. Η παρουσία της στο χώρο της εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει από το 2008, όπου μεταξύ άλλων έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης σε Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ), ενώ εδώ και χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια πληροφορικής στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Επίσης, είναι συνεργάτης στην εταιρεία πληροφορικής TechVisions (Θεσσαλονίκη), με κύρια καθήκοντα την προετοιμασία για διαγωνισμούς, τη συγγραφή εγχειριδίων, την εκπαίδευση και εξυπηρέτηση πελατών. Σε επίπεδο έρευνας έχει ασχοληθεί με τα Οπτικά Δίκτυα Υπολογιστών και τις Οπτικές Επικοινωνίες. Ανάμεσα στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα Οπτικά Δίκτυα Υπολογιστών και η Ασφάλεια Δικτύων.